×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Győr városi szennyvíztisztító telep bővítés beruházás

A Győr városi szennyvíztisztító telep bővítése beruházás ünnepélyes lezárását május 23-án, pénteken tartották. A győri az első ilyen jellegû, hazánkban sikeresen lezárult projekt …

A pénteki ünnepségen Tőke László a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója kalauzolta végig a vendégeket a szennyvíztisztító telepen, és mutatta be a beruházás megvalósult részleteit. A Győr városi szennyvíztisztító telep továbbépítése beruházás az első környezetvédelmi ISPA/Kohéziós Alap projekt Magyarországon, amely sikeresen lezárult.

Az eseményen Bajnai Gordon a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium minisztere méltatta a sikeresen lezárult projektet. Mint mondta, ez egy állomás, de Győr előtt egy újabb jelentős lépés áll, méghozzá a hulladékgazdálkodási projekt megvalósítása. Hozzátette, remélhetőleg még a nyáron megszületik a megállapodás, és az újabb jelentős környezetvédelmi fejlesztés is elindulhat.

Bajnai Gordon bejelentette a projekt zárójelentésének elfogadását az Európai Bizottság által, és átadta Borkai Zsolt polgármesternek azt a levelet, amelyben az Európai Bizottság elfogadta a szennyvíztisztító telep beruházással kapcsolatos zárójelentést.

Borkai Zsolt polgármester köszönetet mondott a miniszternek, és kérte, hogy a városunk előtt álló további beruházásokat is segítse. Hozzátette, a következő nagy feladat a hulladékgazdálkodási program, amely Győr mellett mintegy 111 települést érint.

A szennyvíztisztító beruházásról és a hulladékgazdálkodási projektről részletesen itt olvashat.

A beruházásról

A beruházás története

Aktuális

A beruházás résztvevői

Tiszta vizet a Dunába

Kutatás

EU és KA

Kapcsolat

Dokumentumtár

Képgaléria

Vissza
Fel
Normál