×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

A Győrszentivánon zajló óvodabővítésről

A Beruházás képekben

 

A közelmúltban átadott Sugár úti óvoda bővítése képekben.

A galéria a képre kattintva megtekinthető!

 

 

Elkészült a Sugár úti óvoda bővítése

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen vett részt a „Nevelési intézmények fejlesztése” című, NYDOP-5.3.1/B-12 kódszámú pályázaton „A győrszentiváni Sugár úti óvoda 40. sz. épületének átalakítása, felújítása, bővítése” címmel. A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív program pályázatán a város 200 millió forintos támogatást nyert, de az önkormányzat a megvalósításhoz további 220 millió forintot biztosított.

 

A szentiváni óvoda korábban négy feladatellátási helyen működött, ebből kettő a helyi Móricz Zsigmond és Váci Mihály általános iskolákban. Az ideiglenes megoldás nem volt tovább tartható.

 

Borkai Zsolt polgármester a megvalósult fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, a bővítéssel egy olyan huszonegyedik századi létesítménnyel gazdagodott a városrész, amely nem csak orvosolja a dinamikus ütemben gyarapodó Győrszentiván férőhely-problémáit, de minden igényt kielégítően biztosítja az akadálymentes környezetet a fogyatékkal élők számára. A polgármester hozzátette, Győrszentiván folyamatos fejlődése révén a fiatal családok egyik kedvelt célpontja, ezért a növekvő gyermekszám indokolttá tette a beruházást, amelyet az uniós támogatás mellett az önkormányzat finanszíroz.

 

Dr. Sík Sándor, a településrész önkormányzati képviselője hozzátette, az idén számos, az itt élők számára régóta várt beruházás valósult meg, elég csak a tározó-tavak kiépítésére, a Vonal úti fejlesztésre, vagy a lakóutca-felújításokra gondolni. Ezek közé a fontos fejlesztések közé tartozik a Sugár úti óvoda bővítése is, amely Győrszentiván egyik „kellemes problémáját” a növekvő gyermeklétszám miatti férőhelyek kérdését oldja meg, ráadásul egy újabb nívós létesítménnyel gazdagítja a városrészt.

 

Fortuna Lászlóné a Győrszentiváni Óvoda óvodavezetője köszönetet mondott a fejlesztésért az önkormányzatnak, mint mondta, ezzel sok szentiváni óvodás, szülő és dolgozó álma vált valósággá. A korszerű és jól felszerelt létesítmény a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését kiválóan szolgálja, és kitűnő hátteret biztosít a kicsik egyéni fejlesztésére is.

 

A Sugár utca 40. szám alatt található tagóvoda bővítése keretében a  korábban két csoportszobát és kiszolgáló helyiségeit magában foglaló, alig több mint kétszáz négyzetméteres épületet mintegy ezer négyzetméterrel bővítették. Négy új csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket, egyéni fejlesztő szobát, nevelőtestületi szobákat, tornaszobát, aulát alakítottak ki, emellett az óvoda játszóudvara is megújult.

 

A foglalkoztatók közül kettőben fix indukciós rendszert építettek ki, a tornaszoba padlójába épített hurok pedig a nagyobb óvodai rendezvényeken segíti majd a hallássérültek tájékozódását. A játszóudvarra új, készségfejlesztő játékok kerültek, és az óvoda működéséhez szükséges eszközbeszerzés során is arra törekedtek, hogy az minél szélesebb körű pedagógiai program megvalósítására nyújtson lehetőséget. Az egyéni fejlesztő szoba nyugodt környezetet biztosít azoknak a foglalkozásoknak, amelyek célja, a felzárkóztatás az iskoláskor eléréséig.

 

 

 

 

 

Óvodabővítés Győrszentivánon

 

Az egyre növekvő gyermeklétszám miatt szükséges a Szentiváni Óvoda Sugár Utcai Tagóvodájának bővítése. A 420 millió forintos beruházás önkormányzati és európai uniós forrásból valósul meg…

 

A szentiváni óvoda jelenleg négy feladatellátási helyen működik, ebből kettő a helyi Móricz Zsigmond és Váci Mihály általános iskolákban. Az ideiglenes megoldás azonban tovább nem tartható, hiszen az oktatási intézményeknek szüksége van az óvoda által elfoglalt helyiségekre. Borkai Zsolt polgármester lapunknak úgy fogalmazott, „Győrszentiván a város egyik dinamikusan fejlődő településrésze, amelynek lakosságszáma is jelentősen megnövekedett. Sok a beköltöző fiatal család, így a gyerekek száma is folyamatosan nő. Emiatt kellett már az elmúlt években is megoldani a férőhely-bővítést, amire most, a sikeres uniós pályázat és az önkormányzat támogatása révén végleges megoldást tudtunk találni. Olyan létesítményt építünk, amely minden igényt kielégít, többek között az épület minden fogyatékosságra kiterjedően akadálymentesített lesz.”

 

Dr. Sík Sándor, a településrész önkormányzati képviselője hozzátette, mind a szülők, mind az óvodapedagógusok nagyon várták már a férőhelybővítést. „Egy településrész életében nagyon fontos az intézményfejlesztés, mert ez a jövő útja és a fejlődés egyik mutatója. Külön öröm számomra, hogy az érvek a területi adottságok kihasználása és a régi épületrész felújítása mellett szóltak, így Szentiván újabb része gazdagodik nívós, komoly létesítménnyel."

 

A Sugár utca 40. szám alatt található tagóvoda bővítése keretében a jelenleg két csoportszobát és kiszolgáló helyiségeit magában foglaló, alig több mint kétszáz négyzetméteres épület az átalakítást követően további négy csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket, egyéni fejlesztő szobát, nevelőtestületi szobákat, tornaszobát, aulát is tartalmazó egységgel, mintegy ezer négyzetméterrel bővül, és az óvoda játszóudvara is megújul. A foglalkoztatók közül kettőben fix indukciós rendszert építenek ki, a tornaszoba padlójába épített hurok pedig a nagyobb óvodai rendezvényeken segíti majd a hallássérültek tájékozódását. A játszóudvarra új, készségfejlesztő játékok kerülnek, és az óvoda működéséhez szükséges eszközbeszerzés során is arra törekednek, hogy minél szélesebb körű pedagógiai program megvalósítására nyújtson lehetőséget. Az egyéni fejlesztő szoba nyugodt környezetet biztosít majd azoknak a foglalkozásoknak, amelyek célja, a felzárkóztatás az iskoláskor eléréséig.

 

A győri önkormányzat „A győrszentiváni Sugár úti óvoda 40. sz. épületének átalakítása, felújítása, bővítése” címmel pályázott a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív program keretében kiírt „Nevelési intézmények fejlesztése” elnevezésű felhívásra, amelyen 200 millió forintos támogatást nyert. Az önkormányzat a megvalósításhoz további 220 millió forintot biztosít. A projekt várható befejezése 2014. december 31.

 

 

Közreműködő Szervezet: Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Vissza
Fel
Normál